sreda, 17. marec 2010

Videz, ki vara



Tetoviranje je okraševanje telesa s tem, da v podkožje nanese sloj črnila. Tattooji so lahko večbarvni ali pa samo črni.Ustvarijo se lahko katerekoli druge barvne kombinacije npr abstraktni, stilizirani, motivi predmetov, citirane izpovedi ali živali. Beseda tattoo pomeni označiti, risati.

V različnih kulturah je tetoviranje imelo različne pomene. Najpogosteje so izražali občutke z okraševanjem telesa, in to izražanje razpoloženja velja še danes.Za označevanje položaja in statusa v določenih plemenskih kulturah je še vedno prvina telesnih zaznamkov. Stari Rimljani so tetovirali sužnje in obtožence. Leta 1991 so odkrili najstarejše ohranjeno telo s tetovažo. Moškega s tetovažo vmeščajo v bronastoe dobo, ki je umrl pred 5200 leti. Pod levim kolenom je imel vtetoviran križ, nad ledvicami pa šest ravnih črt.


Ukvarjanje s podobo se manifestira na treh področjih telesnega izgleda: oblikovanje idealnih telesnih oblik, lepotičenje in okraševanje. Telo tako ni nikoli dokončan objekt dela sploh pa ne v komercialnih sferah.
Poslikave telesa, ki so danes v modi so trajni in začasni tatuji, bleščice in piercingi.
Predstavljam vam nov način čudovite začasne dekoracije za telo, ki se na telo enostavno prilepi in tudi enostavno odstrani. Vsi si občasno želimo polepšati malo bolj drzno.
Najnovejši hit v svetu so začasni modni barvni kristalni tatuji za telo, ki vam bodo polepšali večer, dan ali vikend. Izdelani so iz kristalov po tehnologiji Swarovski.